De laatste rage in Nederland; steigerhouten meubelen

Iedereen is op zoek naar iets unieks. Een aparte haardracht, een tatoeage of aparte kleding. Ook wat betreft inrichting en meubilair is iedereen constant op zoek naar iets nieuws. Mocht je echt iets willen wat uniek is, en compleet anders dan die standaard Ikea meubels; dan moet je zeker eens denken aan steigerhouten meubelen.

Deze meubels worden gemaakt van, zoals de naam doet vermoeden, steigerhouten planken. Deze planken zijn door de jaren heen gebruikt en hebben dus een mooie verweerde uitstraling gekregen. Wanneer deze planken gedroogd worden dan zijn ze zeer geschikt voor het maken van meubels. Eigenlijk alle soorten meubels kunnen gemaakt worden van dit type hout. Denk aan banken, tafels en kasten maar ook bedden en spiegels!

Wat betreft prijs hoef je dit soort meubels niet links te laten liggen. Steigerhouten meubelen zijn soms zelfs nog goedkoper dan ‘normale’ meubels in de winkel. Een ander voordeel is dat je het hout kan laten bewerken op de manier die het beste past bij jouw interieur. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het hout gewoon blank te laten, maar je kan het ook schilderen of voorzien van een prachtige white wash.

Wanneer het hout geïmpregneerd wordt dan zijn de meubels eventueel ook buiten neer te zetten. Niets is mooier dan een prachtige tafel van steigerhout om aan te eten tijdens de warme zomeravonden.