Lekker relaxen met een loungebank van steigerhout

Waar vroeger iedereen plastic tuinstoelen en een bijpassende tafel in de tuin had staan, zijn tegenwoordig steigerhouten tuinmeubels dé trend. En eerlijk is eerlijk, ze zien er een stuk beter uit dan de plastic varianten. Zeker de loungebanken van steigerhout zijn niet alleen een echte aanwinst voor uw tuin, ze zitten ook nog eens heerlijk.

Voordelen steigerhout

Steigerhout is gemaakt van vurenhout en erg populair dankzij zijn robuuste en massieve uitstraling. Doordat steigerhout buiten kan blijven geven zon, regen en wind een steigerhouten tuinmeubel een uniek karakter. Geen gesleep naar de schuur dus maar een blijvend meubel voor uw tuin. Bovendien is steigerhout onderhoudsarm: zolang u zorgt dat het meubel op een plek staat waar het goed kan drogen (door zon en wind) kan het heel lang mee gaan zonder verder onderhoud.

Loungebank steigerhout

Bij het maken van een loungebank van steigerhout zijn er diverse modellen denkbaar. Natuurlijk kunt u kiezen voor de standaard twee- of driezits bank, maar ook de hoekbank in L-vorm is heel populair. Hierbij kunt u ervoor kiezen het gedeelte in de hoek te laten verhogen: een tafeltje altijd binnen handbereik! Ook een steigerhouten loungebank in U-vorm is een leuk model en zorgt bovendien voor veel zitplaatsen en een gezellige ‘afgesloten’ zithoek zonder veel meubels nodig te hebben.

Accessoires

Een loungebank is natuurlijk niet compleet zonder kussens om echt comfortabel te kunnen zitten. Bovendien geeft dit meteen de nodige kleur aan uw meubel: houdt u van rustig antraciet of knalrood? Het kan allemaal. Natuurlijk kunt u normale losse kussens gebruiken, maar er zijn ook kussens speciaal op maat gemaakt voor loungebanken: dat zit nog net even lekkerder. Ook zijn er waterdichte kussens die u niet bij elke regenbui naar binnen hoeft te halen